Als ruiter wil je maximaal kunnen genieten van het paardrijden. Daarom selecteren en trainen wij daar de best geschikte paarden voor.

De paarden die wij kopen krijgen een uitgebreide training die soms wel een jaar kan duren. Als tijdens de training van een paard blijkt dat deze niet geschikt is, of als de trainers twijfelen, wordt het paard niet ingezet voor ruiters met een beperking.

Zo wordt de paarden geleerd om iemand via een perron op te laten stappen. Om een bewegende tillift, met iemand daarin, boven zich te accepteren. Het paard mag niet schrikken van vreemde geluiden en plotseling schreeuwen. Ook als je een beetje scheef op het paard zit, het paard met je benen knijpt of af en toe onverwachte bewegingen maakt moet het paard rustig blijven. En de paarden bij De Blijde Ruiters doen dat zodat jij maximaal kunt genieten van het paardrijden.

Ook als de paarden al bereden worden blijft de training doorgaan. Iedere dag worden de paarden bereden om ook hun spieren soepel te houden en hun conditie op pijl.

 

 
Jannick
WelshCob  ruin. pony van 1,44m hoog.
Jannick is sinds 2000 bij de manege, ook al wat ouder en grijs op zijn hoofd. Kan in de les heel fijn langzaam draven, snijd daarbij ook de hoeken af, zodat hij niet zo hard hoeft te werken en het toch bij kan houden, maar wil wel graag werken. Hij heeft een fijne gang, waardoor ook kleine ruiters op hem kunnen galopperen.  Als hij los mag in de bak is hij met alle paarden aan het spelen en loopt hij ook vaak met een bal of pilon in zijn mond.

 
Halloween
WelshCob ruin. Pony van 1,45m hoog.
Halloween is sinds 1999 bij de manege en de oudste van het hele paardenbestand. In de les zoekt hij altijd zijn vriendje Lucky op zodat hij daar lekker achteraan kan lopen. Hij zit wat moeilijker door, waardoor het voor een ruiter makkelijker is om te leren lichtrijden (staan,zit) .Halloween is de baas van alle paarden, en laat ook duidelijk merken als ze los lopen in de bak, dat hij als eerste er uit moet, en de meeste paarden blijven ook keurig achter hem. (behalve Pien, die dendert gewoon door). 


 

 

 
 

 

 
Monty
Appaloosa merrie van 1,60m hoog.
Monty is sinds 2012 bij de manege. Middelbare leeftijd. Houd erg van lopen.  Houd van haar privacy, en wil ook niet iedereen in haar box hebben, dus soms moet er worden geholpen worden met opzadelen. Echte merrie.  Ze houd erg van springen.

 

 

 
Lion
KWPN ruin van 1,60m hoog.
Lion is sinds 2013 bij de manege. Voordat Lion hier kwam liep hij voor de kar en was ZZ dressuur aangespannen. We hebben hem hier geleerd onder het zadel lopen, wat hij ook erg goed doet, en het ook erg leuk vind. Als hij los mag in de bak, speelt hij met Jannick en wil graag de baas spelen. In de les is hij erg braaf, reageert goed op stem, galoppeert makkelijk en is smal, waardoor erg geschikt voor ruiters die niet te breed kunnen zitten. Lion word ook door een van onze instructrices uitgebracht op wedstrijd en is momenteel  Z1 dressuur.

 

 

 
Sibbel
Rheinlander westfaler merrie van 1,64m hoog.
Sibbel is sinds 2011 bij de manege. Sibbel is heel braaf in de les, in haar box wil ze niet te veel visite. Ze vind buitenlopen erg fijn en schrikt ook bijna nergens naar. Houd erg van knuffelen.